BNN presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno eten een stukje van elkaars vlees op. Dit alles kunnen we vanavond zien in het programma Proefkonijnen.

In het programma Proefkonijnen gaan Dennis en Valerio op zoek naar antwoorden op bezopen vragen. Kijkers kunnen een vraag insturen waarop Dennis en Valerio het antwoord gaan zoeken door verschillende opdrachten en experimenten. In de aflevering van vanavond staat de vraag hoe mensenvlees smaakt centraal.

Stukje Valerio

Om erachter te komen hoe mensenvlees smaakt proeven Dennis en Valerio allebei een stukje vlees van elkaar. Bij beide heren is er chirurgisch een klein stukje vlees verwijdert waardoor er een litteken is ontstaan. Dennis wil zijn stukje Valerio graag zo puur mogelijk eten, geen zout, peper, saus of iets anders erbij. Valerio denkt dat mensenvlees vergelijkbaar is met kip, maar hoopt op een andere smaak zodat proeft dat hij een stukje mens in zijn mond heeft.

[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=N3WlRKZ1l8I [/pro-player]

Het nieuws dat Dennis en Valerio elkaar opeten heeft niet alleen in de Nederlandse media veel aandacht getrokken, ook de buitenlandse pers was er als de kippen bij. Erg te spreken is de buitenlandse media niet over de stunt, The Daily Mail noemt het een zieke stunt en ABC News vond het ‘the most disgusting news of the day’.

De Grote Donorshow

Op internet gaan verhalen rond dat deze actie enkel en alleen een stunt is om aandacht te trekken, net zoals een aantal jaar terug met De Grote Donorshow. In dit programma zou er een nier worden weggeven aan degene met de meeste stemmen, vlak voor het moment suprême bleek dit niet zo te zijn.

Toevallig heb ik een aantal maanden terug Valerio geïnterviewd, hij vertelde toen dat hij samen met Dennis bezig was aan een nieuw programma. Hij mocht er niet veel over vertellen, maar liet wel los dat hij er een litteken aan over heeft gehouden en liet dat ook zien. Het lijkt mij daarom dat het litteken afkomstig is van deze actie en dat we vanavond dus echt gaan zien dat Dennis en Valerio een stukje van elkaar op gaan eten.

Proefkonijnen is vanavond, 21 december, om 21.40 uur te zien op Nederland 3.