De tijd dat we in de Kerstman geloofden ligt helaas al vele jaren achter ons, maar daarom is het een leuk idee om zelf eens voor Kerstman, of vrouw in dit geval dan, te spelen. Hier vind je een aantal kerstcadeaus waar je jouw ouders mee kunt verrassen.

Natuurlijk kun je jouw moeder blij maken met een tijdschrift en lekkere bodylotion en je vader met een boek of een paar sokken, maar het is ook leuk om het dit jaar eens anders aan te pakken. Geef je ouders samen 1 cadeau.

Bonnenboekje

Een leuk cadeau wat bij elk budget past is een bonnenboekje. Maak zelf een bonnenboekje voor je ouders met daarin tegoedbonnen. In principe kun je overal wel een tegoedbon voor maken, een aantal voor de hand liggende zijn dan ook een bon voor boodschappen doen, koken, de hond uitlaten of afwassen.

Fotolijstje

Ander cadeautje, wat niet erg origineel is maar wel leuk, is een fotolijst. Koop een mooie lijst en stop daar een foto van jou en je broers en/of zussen in. De meeste ouders, en dan vooral moeders, vinden het erg leuk om zoiets te krijgen.


Etentje

Ook leuk om je ouders op iets leukst te trakteren. Geef ze een etentje of verras ze thuis met een zelfgemaakt diner. Daarnaast kun je zo ook een weekendje weg of kaartjes voor een concert geven. Vooral het weekendje weg is een leuk idee, hier heb jij namelijk ook voordeel in. Als jouw ouders een weekendje weg zijn betekent dat namelijk dat jij een weekend alleen thuis bent en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Woon je op kamers in een andere stad? Geef je ouders dan een stedentripje naar jouw studentenstad cadeau. Neem ze een dag op sleeptouw en laat ze alle hotstpots zien, de winkels waar je graag komt en het restaurant waar je vaak langsgaat voor een studentenmaal. En als je durft kun je jouw ouders ook mee op stap nemen en laten zien in welke kroegen jij regelmatig onveilig maakt.