Niet iedereen heeft het altijd gezellig tijdens de feestdagen. Daarom heb ik voor de mensen die tegen kerst opzien een aantal tips hoe je toch in de kerststemming kunt komen.

Om in de kerststemming te komen moet je natuurlijk wel zin hebben in Kerst. Als je op Kerst voorbereid en ermee bezig bent, zul je merken dat je er langzamerhand veel meer plezier in gaat hebben! Met de tips hieronder kun je je op de feestdagen voorbereiden en gezellig in de kerststemming komen met je vrienden, familie of zelfs alleen.

Doe samen de kerstvoorbereidingen

Zet de kerstboom op samen met je vriend, vriendinnen of familie en decoreer het huis. Zo kom je elke dag thuis in een woonkamer of slaapkamer die je een kerstgevoel geeft. Vier je kerst samen met je familie? Stel dan een kerstdiner op met een familielid wat je samen kunt maken.

Doe vroeg je kerstinkopen

Als je ideeën hebt voor een kerstcadeau, koop het dan gelijk. Je wilt natuurlijk niet een dag of twee van te voren stressen voor het perfecte cadeautje. Als je al een maand van te voren je kerstinkopen doet, kom je zeker weten in de kerststemming en kun je nog altijd bedenken wat je er misschien nog extra bij wilt kopen of doen voor die ene persoon. Doe je kerstinkopen samen met je vriendinnen en maak er een gezellige shopdag van.

Neem de tijd om te ontspannen

Weg met de stress van werk of school! Neem de tijd om te ontspannen met een lekker masker en warme chocolademelk. Ondertussen kun je ook nog kerstkaarten schrijven om echt het gevoel van kerst te krijgen.

Plan een filmavond

Zoek een aantal kerstfilms op die je wilt zien en plan samen met je vrienden of familie een gezellige filmavond.

Muziek

Maak een lijst met je favoriete kerstnummers en luister, zing of dans lekker mee! Als je echt niet van kerstmuziek houdt, dan kun je ook natuurlijk muziek opzoeken waar je zelf het liefst naar luistert.

Niet alleen kun je deze tips gebruiken als je tegen de Kerst opziet, maar dit zijn ook tips om nog extra in de kerststemming te komen. Heb jij al zin de feestdagen?

Foto’s via Jackwills