Met Sinterklaas zullen er toch heel wat meiden onder ons aan geloven, het maken van een Sinterklaasgedicht. Hier vind je een aantal tips voor het maken van Sinterklaasgedichten.

De 1 vind het erg leuk terwijl de ander elk jaar ongelooflijk opziet tegen dit rotklusje. Toch kunnen we er met Sinterklaas meestal niet omheen, het schrijven van een Sinterklaasgedicht. In mijn geval moest ik vroeger naast een gedicht vaak ook nog een surprise maken, tegenwoordig mag ik het gelukkig bij alleen een gedicht houden. Wanneer je voor een vriendin een gedicht moet schrijven heb je meestal wel genoeg input, maar als je een vage kennis met lootjes hebt getrokken word het al een stuk moeilijker.

Rotklusje

Behoor jij tot degene die het schrijven van Sinterklaasgedichten een rotklusje vind, dan zijn er genoeg manieren om je er gemakkelijk van af te maken. Allereerst zijn er op internet heel wat standaard gedichten te vinden die je zo kan veranderen dat ze passend zijn bij jouw cadeau. Een andere goede tip is om gebruik te maken van een rijmwoordenboek op internet, via het rijmwoordenboek krijg je rijmende woorden waar je zelf zinnen mee kunt maken. Heb je iemand getrokken die je eigenlijk niet zo goed kent, dan zijn er sites waarbij je de naam, leeftijd en het gekochte cadeau in kunt voeren en er automatisch een kant-en-klaar gedicht op je scherm verschijnt.

Toch raad ik je aan je er niet te gemakkelijk van af te maken, wanneer je de tijd voor het gedicht neemt kan het namelijk best leuk zijn om een uitgebreid persoonlijk gedicht te maken. Begin niet meteen met schrijven maar zet eerst een paar belangrijke dingen over de persoon die je hebt op een rijtje. Op deze manier weet je ongeveer wat je over de persoon in je gedicht wilt zetten en zal het schrijven makkelijker gaan.

Alinea’s

Lukt het je niet meteen om een volledig gedicht te schrijven, maak dan eerst een aantal losse alinea’s. De alinea’s kun je later met elkaar verbinden en er zo 1 geheel van maken. Als je er 1 geheel van hebt gemaakt lees het gedicht dan eens hardop voor, degene die het gedicht krijgt moet dit namelijk ook doen en op deze manier hoor je ook goed of de zinnen goed lopen.

Een Sinterklaasgedicht is een goede manier om iemand eens terug te pakken. Verwerk die ongelooflijke blunder van je vriendin in het gedicht of pak je broer terug vanwege die stomme grap die hij met je uithaalde. Je gedicht mag best een beetje plagerig zijn, maar houd het wel leuk.

Puzzelen

Als laatst is het nog leuk om je gedicht op een aparte manier te geven. Houd degene die jij hebt erg van puzzelen? Knip je gedicht dan in meerdere delen zodat degene eerst het gedicht in elkaar moet puzzelen voordat het gelezen kan worden. Ook leuk is om meerdere gedichten te schrijven die met elkaar te maken hebben en verwijzen naar de cadeautjes of om de persoon door middel van het gedicht een aantal opdrachten te laten voldoen.