Als je gaat samenwonen komt daar veel bij kijken. Zo moet je rekening houden met een aantal praktische zaken, maar het is ook hard werken om het gezellig te houden in huis. Daarom vind je hier een aantal tips voor samenwonen.

Neem tijd voor jezelf

De irritaties kunnen hoog oplopen wanneer jullie alleen maar op elkaars lip zitten. Teveel tijd samen is niet goed, af en toe moet je alleen met jezelf kunnen zijn. Probeer met je vriend te experimenteren hoe jullie dit het beste kunnen doen.

Ga sleur tegen

Nu jullie eenmaal samenwonen, kan het zo zijn dat jullie een vast levensritme gaan aannemen. Een sleur is slecht voor de relatie, probeer dit tegen te gaan met de tips van Zo houd je een relatie spannend.

Wees duidelijk

Doe niet altijd zo moeilijk en kies wat vaker voor de gulden middenweg. Probeer het gebruik van subtiele hints te vermijden, want meestal heeft dit weinig effect op jongens. Als je er zeker van wil zijn dat jouw vriend je begrijpt, wees dan duidelijk en direct.

Accepteer hem

Acceptatie is erg belangrijk in een relatie. Jij hebt ervoor gekozen om met je vriend te gaan samenwonen, daarbij horen ook die slingerende vuile sokken. De enige manier om aan jouw vriend duidelijk te maken dat je last hebt van zijn gedrag, is door erover te praten. Dan nog steeds is het aan hem of hij er wat mee doet.

Toon begrip

Het is erg verleidelijk om tijdens een conflict je stem te gaan verheffen, alleen dit is niet de juiste manier om jouw doel te bereiken en schreeuwen drijft jullie juist uit elkaar. Door bij meningsverschillen vragen te stellen, leer je elkaar beter te begrijpen.

Seks is belangrijk

“Vanavond niet, ik heb hoofdpijn.” Veel meiden gebruiken deze smoes om geen seks te hebben. Toch is seks wel een manier om liefde te uiten, het wordt niet voor niets de liefde bedrijven genoemd. Als je naar dat feest gaat waar je geen zin in had, wordt het toch meestal leuk. Zo is het ook met seks, een stevige vrijpartij versterkt de relatie van jou en je vriendje.

Samenwonen is niet altijd even makkelijk, maar met deze tips voor samenwonen moet het vast wel lukken. Verder moet ik jullie nog één ding nageven: geniet van elkaar!