Soms lijkt een jongen heel erg leuk, maar kan de langverwachte date ontzettend tegenvallen. Het is dan moeilijk om tijdens de afspraak zomaar bij die jongen weg te lopen. Hier vind je 7 manieren om die vervelende date te beëindigen.

Vriendin in nood

Spreek met een vriendin af dat je haar een smsje stuurt als het niet leuk is. Zij zal je dan semi-huilend opbellen met vreselijk nieuws. Het is uit met haar vriend of misschien is ze wel zwanger, je moet in ieder geval direct komen.

Broer heeft autopech

Deze smoes kun je alleen gebruiken als je in het bezit bent van een rijbewijs. Ga naar de wc en vertel hem als je terug bent dat jouw broer heeft gebeld. Hij heeft een sollicitatie, maar helaas staat hij vast met autopech. Uiteraard ga jij als lieve zus hem ophalen om hem naar zijn sollicitatie te brengen.

Familielid verongelukt

Ook kun je hem vertellen dat er een familielid is verongelukt, maar het nadeel hiervan is dat hij je misschien wil brengen naar het ziekenhuis. Daarnaast lijkt het me niet ethisch verantwoord om gebruik te maken van deze smoes.

Je moet werken

In de tijd dat jij op de wc was, belde jouw baas. Er zijn 3 zieken op het werk en je moet direct komen. Toch zal de hint waarschijnlijk niet duidelijk zijn en je date kan vragen om een vervolgafspraak.

Mors op je kleding

Laat eten of drinken over jouw mooie witte jurkje vallen. Het jurkje zal je direct in de was moeten gooien om de vlek eruit te krijgen, dus je moet direct weg. Let bij deze smoes erop dat je voedsel gebruikt dat uitwasbaar is.

Word ziek

Natuurlijk kan je niet echt ziek worden, maar uiteraard kan je doen alsof. Doe alsof je heel erg misselijk bent en dat je bijna moet overgeven. Hij zal je dan vlug laten gaan.

Vertel de waarheid

Last but not least, vertel hem gewoon de waarheid. Je kunt zeggen dat de date toch niet zo is zoals je had verwacht en dat jullie beide beter naar huis kunnen gaan. Ik denk dat dit de beste manier is om een date te beëindigen, alleen moet je wel erg dapper zijn om dit te zeggen en je kunt hem kwetsen.