Een tijd geleden heb ik mijn garderobe een complete make-over gegeven, want ik was mijn altijd rommelige kledingkast helemaal zat. Daarom heb ik voor jullie een stappenplan kledingkast opruimen gemaakt, want inmiddels is er een half jaar verstreken en is mijn kledingkast nog altijd netjes opgeruimd.

Stap 1: Koop opbergdozen

Koop bij een woonwinkel een aantal opbergdozen die onder jouw bed passen.

Stap 2: Gooi weg

Trek al je kleding uit je kast en gooi dit op een hoop. Kapotte kleding is niet ladylike, die moet je weggooien. Dit kan je ook doen met kleding uit het jaar 0, of schenkt de kleren aan een goed doel.

Stap 3: Berg op

Bedenk welke kleding je vaak draagt en welke niet. De kleren die je afgelopen 2 maanden niet hebt gedragen, stop je in een opbergdoos onder je bed. Mocht je jouw garderobe helemaal zat zijn, maar heb je geen geld om te shoppen, dan kan je altijd in de opbergdozen kijken.

Stap 4: Sorteer

Sorteer al je kleding in categorieën zoals: joggingvesten en truien, spijkerbroeken en treggings, rokken en pantalons, colbertjes en vesten, blouses en jurken, joggingbroeken en slaapshirts, polo’s en T-shirts en jassen.

Stap 5: Vouw

Van de volgende categorieën maak je gevouwen stapels: joggingvesten en truien, joggingbroeken en slaapshirts, polo’s en T-shirts, spijkerbroeken en treggings. Leg deze stapels op de planken in jouw kledingkast.

Stap 6: Hanger

Doe de rokken en pantalons op een knijphanger en hang je blouses, jurken en jassen op een normale hanger. Hang de gevulde hangers vervolgens in de kast, maar houdt de hangers met jurken en blouses nog even apart.

Stap 7: Combineer

Je houdt nu alleen nog maar de colbertjes en vestjes over. Deze hang je over jouw jurken en blouses heen, afhankelijk van hoe jij het wil combineren.

Ik ben benieuwd wat jij van jouw kledingkast vindt na het volgen van het stappenplan kledingkast opruimen. Laat het me weten!