Blake Lively draagt natuurlijk geweldige outfits in Gossip Girl. Maar er is nog iets. Het kapsel van Serena van der Woodsen uit Gossip Girl zit altijd perfect.

De grote vraag is natuurlijk hoe je zelf zo’n kapsel krijgt. Het haar van Serena van der Woodsen uit Gossip Girl wordt voor de opnames gedaan door Jennifer Johnson, een professionele kapster. Geen wonder dus dat het er altijd zo goed uitziet! Gelukkig maakt de Johnson geen geheim van het kapsel van Blake. Ze vertelt precies hoe je de nonchalante look zelf kunt krijgen.

Eerst wordt het haar van Blake gewassen met een shampoo van Kérastase. Daarna sprayt ze een verstevigende spray op de aanzet van het haar. Ze tilt daarna het haar op met een borstel om de aanzet droog te föhnen. Zo komt er straks meer volume in het kapsel.

Krultang

Als het haar helemaal droog is, gaat de krultang erin. Langs het gezicht worden de krullen naar achteren ingezet, maar aan de achterkant wisselt ze de kanten af. Daardoor wordt het haar niet al te netjes en krijg je straks die rommelige look. Daarna wordt Blake’s haar in een hoge knot gedaan met een haarpin, en gaat ze een half uur de make-up in. Er wordt geen elastiekje gebruikt, want daardoor kan er een rare slag in het haar komen. Na een half uur in de knot wordt het haar weer losgelaten en een klein beetje uitgeborsteld. Serena kan de set op!

Krullen of een gevlochten strikje

Als je zelf de krullen van Serena wilt namaken, kun je in dit filmpje de juiste manier vinden voor het krullen met de krultang. Het meisje in het filmpje heeft bruin haar, maar het kapsel is bijna hetzelfde als dat van Blake!
[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=vEDjH9IPfLo[/pro-player]
In 1 van de afleveringen van Gossip Girl draagt Serena het haar opgestoken, met aan de zijkant van haar hoofd een vlechtje. Niet zomaar een vlechtje, want van het vlechtje is weer een strik gemaakt. In de serie is dit een haarstukje, maar in deze video zie je hoe je dit met je eigen haar kunt doen.
[pro-player width=’530′ height=’340′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=9JeWFOaSi4I&feature=fvst[/pro-player]