De ene aflevering zijn Blair en Serena nog de beste vriendinnen om de keer daarop elkaar ongegeneerd in de haren te vliegen. Hieronder lees je meer over Gossip Girl frenemies Blair Waldorf en Serena van der Woodsen.

Nog niet bekend met de term frenemies? Dit is een combinatie van friend en enemie. Frenemies gedragen zich de ene keer als beste vriendinnen en de andere keer als ware vijanden. In het echte leven zijn er ook heel wat frenemies, ik noem een Paris Hilton en Nicole Richie of een Heidi Montag en Lauren Conrad. In Gossip Girl zien we het perfecte schoolvoorbeeld van een frenemie vriendschap, namelijk die van Blair Waldorf en Serena van der Woodsen.

Enemies

Elk seizoen van Gossip Girl kent wel een frenemie moment tussen Blair en Serena. In seizoen 1 zitten de 2 elkaar regelmatig dwars, zo verkondigt Blair bijvoorbeeld op een feest tegenover alle gasten dat Serena een drugsprobleem heeft. Serena zelf is ook geen lieverdje want ze dook eerder al het bed in met het vriendje van Blair, Nate.

In seizoen 2 kunnen de dames er ook wat van. Het is Blair’s grote droom om naar Yale te gaan, uiteindelijk komen Serena en zij terecht in een ware catfight en worden ze beide niet toegelaten tot de universiteit. Een ander onvergetelijk frenemie moment tussen de 2 is dat in Parijs. Blair en Serena krijgen ruzie en deze eindigt, voor Serena, in de fontein.

Friends

Elk seizoen liggen Blair en Serena meerdere keren met elkaar overhoop, toch blijven ze beste vriendinnen. Als er wat is staan ze altijd voor elkaar klaar en in inmiddels wonen ze zelfs samen. De vriendinnen hebben een echte haatliefde vriendschap en kunnen stiekem niet zonder elkaar.

Gossip Girl zei ooit over Blair en Serena “Sometimes a BFF makes you go WTF but without them we’d all be a little less richer in our lifes.”, en zou is het maar net. Wat is jou favoriete Blair en Serena frenemie moment?