Ik had al veel gehoord over het nieuwe programma New Chicks. Gisteren was het zo ver en kon heel Nederland gaan genieten van de Brabantse nachten op Curaçao.

Ondanks dat ik geen hoge verwachtingen had van New Chicks zat ik om 21.00 uur, na Oh Oh Cherso, toch voor de tv. Het idee klonk zo mooi, verliefd worden op je droomman op Curaçao en samen met hem terugkeren naar Nederland. Helaas speelde niet de liefde maar alcohol, feesten en seks de hoofdrol in New Chicks.

De 5 chicks

In de eerste aflevering zagen we de 5 Brabantse chicks, Britt Jessica, Sharon, Kirsten en Tamara voor het eerst. Alle 5 de dames moeten ervoor zorgen dat ze elke nacht een man het bed inlokken. Degene die daarin faalt en 3 dagen alleen slaapt moet naar huis. Je zou daarom kunnen zeggen dat het er in dit programma eigenlijk om gaat wie de grootste slet is en elke avond een man in bed krijgt. Toch zijn de deelneemsters het er hier niet mee eens, volgens hen kan er in bed ook gewoon een goed gesprek gevoerd worden.

Voor Britt begon het gisteren al slecht, haar bedje werd angstvallig genegeerd door de mannen. De Brabantse blonde heeft al 2 dagen alleen geslapen en moet daarom de volgende keer een man het bed inkrijgen wil ze niet terug gebonjourd worden naar Brabant.

Een populaire chick in de villa is Sharon, even leek het erop dat ze haar ware liefde in Beer had gevonden. Toch koos ze ervoor om nog even op Curaçao te blijven, maar zodra ze weer terug in Nederland is wil ze Beer graag weer zien. Met andere woorden, Sharon wil even kijken of er nog iets leukers voorbij komt en als dat niet het geval is spreekt ze graag nog een keer met Beer af.

Brabant

Aan het programma New Chicks doen alleen maar meiden uit Brabant mee, ik vind dit niet echt een toegevoegde waarde hebben. De type meiden uit New Chicks vind je namelijk overal in het land, dit heeft niks met Brabant te maken. Natuurlijk hebben de meiden een grappig accent en leuke uitspraken maar dat geldt voor meiden uit de achterhoek ook. Wat mij betreft had dit programma niet zo toegespitst hoeven worden op Brabanders, al is dit misschien expres gedaan om zo te concurreren met de Hagenezen uit Oh Oh Cherso.

Vind je Oh Oh Cherso en De Villa leuk, dan kan je New Chicks ook absoluut waarderen. Het is makkelijke tv waar je niet bij hoeft na te denken en lekker wegkijkt. Ik vind het een vermakelijk programma en juist de ordinaire uitspraken van de meiden brengen me geregeld aan het lachen. Maar of ik er voor thuis zou blijven, nee dat niet. Wat vond jij van New Chicks?