1 op de 3 meiden tussen de 16 en 21 jaar heeft een aantal glazen alcohol nodig om zich moed in te drinken voor een avondje uit. Dit schokkende feit blijkt uit een Engels onderzoek.

Van de meiden tussen de 16 en 21 jaar heeft 1 op de 3 meiden pas genoeg moed om uit te gaan wanneer ze een aantal glazen alcohol op heeft. Daarnaast drinkt bijna de helft van de meiden meer dan ze eigenlijk van plan was omdat hun vriendinnen dit ook doen. Toch geeft ook 44 procent aan bang te zijn om dingen te doen waar ze later spijt van krijgt onder invloed van alcohol.

Ik vind de resultaten uit het onderzoek best schokkend en hoop dat dit niet voor ons als Nederlandse meiden geldt. Natuurlijk is het niet fout om voor een avondje uit thuis alvast wat in te drinken maar het moet niet de bedoeling zijn om zo moed te krijgen voor het uitgaan. Ook zonder alcohol kan een avondje uit leuk zijn en daarnaast vind ik dat je jouw eigen drinktempo moet bepalen en niet dat van je vriendinnen aanhoud om erbij te horen.