Dinsdag stond er voor de redactie van Meidenblog een leuk uitje op de planning, we hebben met heel het team een taart workshop gevolgd. Natuurlijk delen wij deze leuke ervaring graag met jullie.

Eind van de middag vertrokken we naar Taart & cupcakes in een plaatsje net buiten Den Haag om daar zelf een taart te maken. Daar aangekomen kregen we eerst een korte uitleg over de workshop en werd ons de vraag gesteld in welk thema we onze taart wilden maken. Daar hoefden we niet lang over na te denken, onze taart moest en zal Meidenblog roze met strikjes worden!

Daarna was het tijd voor het echte werk. De cake in stukken snijden en vullen met jam en een hele lekkere botercrème die bij ons allemaal erg in de smaak viel. Ook hebben we witte marsepein gekleurd met verschillende tinten roze om hiermee de taart te bedekken.

Meidenblog bloemetje

Toen de roze basistaart af was konden we deze eindelijk gaan versieren. Het idee van de strikjes was leuk maar in de praktijk toch wat moeilijker uit te voeren dan gedacht. Om het ons zelf wat gemakkelijker te maken hebben we ook wat bloemetjes aan de taart toegevoegd, als je goed kijkt zie je misschien wel het Meidenblog bloemetjeslogo voorbij komen.

Na heel wat strikjes, bloemetjes en lintjes te hebben gemaakt, en er misschien wel nog meer te hebben weggegooid omdat ze toch niet zo mooi waren, was de taart af. Stiekem zijn we best trotst op het eindresultaat, zou een professionele taart kunnen zijn toch?


De taart staat nu hier bij ons op kantoor en we hebben net het moeilijkste moment gehad, het mes zetten in onze zelfgemaakte creatie. Ik vond het toch een beetje zonde om het mooie kunstwerk in stukken te snijden en die lieve strikjes op te eten. Gelukkig smaakten de roze Meidenblog taart erg lekker en zijn we de komende dagen elke dag voorzien van een heerlijk stukje zelfgemaakte taart.