Amanda Knox is gisteren vrijgesproken van de seksmoord op Meredith Kercher. Hiervoor zat ze al 4 jaar in de gevangenis.

Gisteravond sprak de rechter in Perugia, Italië, 24-jarige Amanda Knox en haar ex-vriend Raffaele Sollecito vrij van de seksmoord op Meredith Kercher. Vorig jaar werden Amanda en Raffaele nog tot 25 en 26 jaar cel veroordeeld. De Amerikaanse, die in totaal 4 jaar in de gevangenis heeft gezeten, gaat vanavond nog terug naar de Verenigde Staten.

Moord

De rechtszaak ging over de moord op Meredith Kercher, een 21-jarige student uit Engeland. In Perugia deelde ze een kamer met Amanda Knox. In november 2007 werd ze dood gevonden in haar appartement. Haar keel was doorgesneden en ze had meer dan 40 messteken over haar lichaam. Na onderzoek werd duidelijk dat ze ook seksueel misbruikt was.

Nu Amanda en Raffaele zijn vrijgesproken, moet de Italiaanse politie zich opnieuw over de zaak buigen. Door alle aandacht van de media voor Amanda was de vermoordde student een beetje vergeten, vinden de ouders van Meredith. Na 4 jaar weten zij nog altijd niet wat er precies met hun dochter gebeurd is.

Geld

Als Amanda terugkomt in de VS, kan ze veel geld verdienen met haar verhaal. Amerikaanse tv-zenders hebben al een miljoen dollar geboden voor het eerste interview. Ook gaan er geruchten dat er een film komt over Knox en haar ex-vriend.