Ga je binnenkort naar een feestje waar je niemand kent? Natuurlijk is dit spannend en het is ook helemaal niet raar om het een beetje eng te vinden. Probeer de avond te zien als een uitdaging en wie weet wat voor leuke mensen je leert kennen. De volgende tips helpen je alvast op weg naar een leuke avond.

Kleding

Allereerst draag kleding waarin je je goed voelt. Als jij iets aanhebt waarin je je thuis voelt straal je dit ook uit. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je nu in je trainingsbroek en slobber trui je entree maakt, maar houdt wel rekening met wat je draagt. Als je normaal gesproken niet op torenhoge hakken loopt doe dit nu dan ook niet. Want de kans is groot dat je onderuit gaat en dat is nou juist niet de indruk die je op dit feestje achter wilt laten.

Lach

Lach, en het liefst zoveel mogelijk! Niemand houdt van een chagrijnig persoon wat alleen in een hoekje staat te mokken. Wanneer je lacht ben je voor andere mensen ook toegankelijker voor een praatje.

Oogcontact

Wanneer je rondkijkt op het feestje probeer dan oogcontact te maken met anderen mensen. Hiermee geef je aan dat je open staat voor een gesprekje. Wanneer het zover is dat je een gesprek met iemand hebt probeer deze dan ook aan te kijken. Zo laat je blijken dat geïnteresseerd bent in het verhaal van de ander. Als iemand jou aankijkt, kijk dan vooral niet weg maar lach vriendelijk terug.

Gemeenschappelijke factor

Ben je al een beetje gewend aan de omgeving en de mensen, dan is dit als je wilt een goed moment om een praatje met iemand aan te knopen. Vind iemand met wie je iets gemeenschappelijks hebt, misschien ken je hem of haar vaag van school of dragen jullie dezelfde schoenen. Op deze manier heb je een goede opening voor je gesprek door bijvoorbeeld te zeggen “Hee, leuke schoenen, die heb ik ook!”

Positief

Heb je een leuke persoon gevonden om mee te praten? Houd het eerste gesprekje dan niet te lang en beperk je tot oppervlakkige onderwerpen. Praat kort over wie je bent, naar welke school je gaat en je hobby’s. Ga niet over je problemen of andere zware onderwerpen praten hiermee schrik je een  gesprekspartner die je net kent af. Probeer een positief gesprek te voeren en ga niet zeuren.

Toon interesse

Het kan soms gebeuren dat je door de zenuwen maar door blijft ratelen over jezelf, probeer dit niet te doen! Toon interesse in je gesprekspartner en stel af en toe een vraag, hiermee laat je merken dat je echt luistert naar zijn of haar verhaal.

Afscheid

Blijf niet heel de avond bij een persoon plakken. Probeer na een tijdje ook een gesprekje met iemand anders te maken. Je kunt je huidige gesprekspartner dan bedanken voor het leuke gesprek en een fijne avond wensen. Als je naar huis gaat zeg de personen waarmee je wat langer hebt gesproken gedag.

Mocht je er heel erg tegen opzien om alleen naar een feestje te gaan. Dan kun je ook altijd nog aan de persoon die het feest organiseert vragen of je een vriendin mee mag nemen, zodat je toch iemand kent. Het belangrijkste is dat je geniet van de avond en lekker jezelf blijft!