In heel de wereld hebben jongeren steeds meer onveilige seks. Ook weten ze te weinig over voorbehoedsmiddelen en soa’s.

Steeds meer jongeren hebben onveilig seks. Dit blijkt uit een onderzoek dat vandaag op de Wereld Anticonceptiedag bekend is gemaakt. Het onderzoek is afgenomen in 26 verschillende landen en daaruit blijkt dat het aantal jongeren dat onveilige seks heeft met een nieuwe partner overal in de wereld is gestegen.

Douchen als anticonceptie

Vooral in Frankrijk wordt onveilig gevreeën, het aantal jongeren dat daar onveilige seks heeft is 111 procent toegenomen. Ook in de Verenigde Staten kunnen ze er wat van, daar is het aantal gestegen met 40 procent. Wat ik zelf heel opmerkelijk vond was dat 36 procent van de jongeren in Egypte denken dat wanneer je na de seks douchet of in bad gaat je niet zwanger kunt worden! Ook in India en Thailand ontbreekt het de jongeren een goede kennis over dit onderwerp. 25 procent van de jongeren daar denkt dat een zwangerschap te voorkomen is door te seksen tijdens de menstruatie.

Volgens de organisatie van de Wereld Anticonceptiedag hebben jongeren steeds meer onveilige seks omdat jongeren slecht of helemaal niet worden voorgelicht over seks en voorbehoedsmiddelen.

Om eerlijk te zijn had ik nog nooit gehoord van de Wereld Anticonceptiedag, maar ik vind het wel goed dat er aandacht aan dit onderwerp besteed wordt. De resultaten uit het onderzoek vond ik best schokkend, hoe kun je nou bijvoorbeeld denken dat douchen of in bad gaan helpt tegen een zwangerschap?