De Miss Universe verkiezing 2011 is gewonnen door Leila Lopes. De Angolese Miss is daarmee de zestigste Miss Universe.

De 25-jarige bedrijfskundestudent Leila Lopes versloeg in de finale van de Miss Universe verkiezing 2011 de Missen uit Oekraïne, Brazilië, China en de Filippijnen. De Nederlandse Miss, Kelly Weekers, eindigde in de top 15. Vooraf werd nog verwacht dat zij bij de top 5 zou horen.

Miss Universe Leila Lopes wint nogal wat prijzen met haar titel. Niet alleen is ze een jaar lang Miss Universe, ook krijgt ze onder andere een jaar lang een appartement in New York, een vakantiehuis in Mexico, een studiebeurs en een jaar lang gratis make-up en vliegreizen. Daar moet ze wel wat voor doen, als Miss Universe zet ze zich een jaar lang in voor de Miss Universe stichting. Deze stichting richt zich op het geven van informatie over aids en aidspreventie. Leila Lopes zal daarom zo’n 15 landen bezoeken om toespraken te houden en evenementen te bezoeken.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=RoIUDVgwyEc[/pro-player]

De top 5 Miss Universe verkiezing 2011

  1. Leila Lopes uit Angola
  2. Olesya Stefanko uit Oekraïne
  3. Priscila Machado uit Brazilië
  4. Shamcey Supsup uit de Filippijnen
  5. Luo Zilin uit China

De Nederlandse Miss Kelly Weekers eindigde in de top 15. Ze viel af na de bikinironde, waarin ze gouden schoenen, een paarse bikini en een oranje sarong droeg. In de Telegraaf laat ze weten dat ze tevreden is met het resultaat, maar dat ze stiekem ook heel blij is dat ze weer lekker naar Nederland terug kan.