Wat blush is dat weten de meeste meiden wel, maar hoe je het op een mooie manier aanbrengt zonder er uit te zien als Pipo de Clown blijkt voor veel meiden nog best lastig. Vandaar dat je hieronder een aantal tips ziet voor hoe je blush moet aanbrengen.

Kleur

Natuurlijk staan niet alle kleuren mooi bij je huidskleur. Dit is dus wel een punt waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste blush. Bij een donkere huidskleur staat een blush in de kleuren bessenrood of oranje mooi. Als je een medium huidskleur hebt, kun je beter kiezen voor bruin roze of warm roze. Mocht je een hele lichte huid hebben, ga dan voor een blush in de kleur abrikoos of licht roze.

Borstel

Je moet absoluut zorgen dat je een goede borstel hebt wanneer je de blush aan gaat brengen. Voor het aanbrengen van blush kun je het beste een middelgroot borstel kiezen die redelijk zacht is. Het kleine borsteltje dat waarschijnlijk al bij de blush zit, kun je beter niet gebruiken.

Vooraf

Om het jezelf gemakkelijk te maken, kun je het beste vooraf alle producten klaar leggen die je nodig hebt bij het aanbrengen van blush. Dat voorkomt stress wanneer je al begonnen bent en daardoor krijg je natuurlijk een nog beter resultaat.

Leg vooraf dus alvast je blush, een borsteltje, een aantal tissues of wattenschijfjes klaar. Het is ook belangrijk dat je goed licht hebt, bij voorkeur daglicht.

Poeder

Om strepen te voorkomen kun je het beste eerst een basis aanleggen van een laagje poeder voordat je met de blush aan de slag gaat.

Aanbrengen

De borstel draai je voorzichtig een paar keer door de blush. Niet te vaak of te veel, want zo veel heb je echt niet nodig!

Lach vervolgens naar de spiegel, zo vind je de appeltjes in je wangen het gemakkelijkst. Met ronddraaiende bewegingen breng je vervolgens de blush aan, net onder de appeltjes op de jukbeenderen. Bouw de kleur op tot jij blij bent met het resultaat.

Niet overdrijven

Overdrijf niet met de blush, want daar wordt het vaak niet mooier van. Mocht je per ongeluk toch teveel blush aangebracht hebben, vervaag het dan met een tissue of wattenschijfje.