Sinds iedereen internet op zijn mobiel heeft, wordt er steeds minder gebeld. Booty calls gaan dan ook steeds vaker over de sms.

Een booty call, iemand bellen om diegene in bed te krijgen, gaat tegenwoordig via de sms, whatsapp, email of zelfs via Twitter en Facebook. Dit blijkt uit een onderzoek van Hi, uitgevoerd door Youth Marketeers. Het onderzoek werd gehouden onder 1.121 jongeren tussen de 18 en de 29 jaar.

De helft van de jongeren in het onderzoek maakt gebruik van internet op zijn mobiel. Ook geeft 95 procent van de jongeren aan dat ze altijd te bereiken zijn. Hierdoor komen sms’jes, whatsapps en andere berichtjes vrijwel meteen aan bij de ontvanger. Er kan dus meteen gereageerd worden op de booty calls. 90 procent van de jongeren wil altijd bereikbaar zijn en dit verwachten ze ook van hun vrienden. Als ze niet meteen een berichtje terug krijgen, wordt meer dan de helft zelfs een beetje bezorgd om de ander.

Dat seksberichtjes tegenwoordig over de sms en whatsapp gaan, vind ik helemaal niet raar. Openbaar via Facebook en Twitter dit soort berichten versturen gaat wel te ver denk ik. Wat vind jij van booty calls via sociale media?