Een geschikte studentenkamer vinden is voor de meeste meiden al een hele klus, maar deze efficiënt en leuk inrichten wordt helemaal een geval apart. Inspiratie opdoen is natuurlijk altijd handig en daarom staan hier een aantal ideeën voor het inrichten van je studentenkamer.

Zwart-wit

De meeste studentenkamers zijn niet extreem groot en wanneer je de kamer te donker maakt, lijkt het vaak nog kleiner. Een combinatie van zwart met wit is daarom een ideaal om je kamer sfeervol in te richten.

Hoog bed

Als je kiest voor een hoger bed, zoals op het plaatje, heb je een stuk meer opbergruimte zonder dat het er onoverzichtelijk of rommelig uitziet. Dankzij de kussens krijgt je studentenkamer meteen een gezellige uitstraling.

In de lucht

Door lichte kleuren te gebruiken lijkt je kamer ruimer, daarom is limegroen een uitstekende kleur om te gebruiken. Daarnaast zijn de opgehangen boekenkasten ook ontzettend handig, zo gebruik je de ruimte boven je bed ook op een efficiënte manier. Zorg er wel voor dat de kasten goed, stevig bevestigd zijn om ongelukken te voorkomen.

Verhoging

Heb je een handige broer, vriend, vader of buurman? Vraag hem dan een soort plateau te maken voor in je kamer. Omdat je met gemak je bed eronder kunt schuiven, heb je overdag een stuk meer ruimte.

Donker

Je kamer lijkt ruimer als je lichte kleuren gebruikt, maar donkere kleuren geven naar mijn idee je kamer een gezelligere uitstraling. Zo’n kast als deze kun je gebruiken voor kleding, maar ook voor allerlei andere frutsels.

Opbergdozen

Vaak staan opbergdozen nogal rommelig, maar wanneer je ze net als op de foto op elkaar stapelt, staat het ook wel leuk. Met de gordijnen kun je het bureau verstoppen, waardoor het lijkt alsof je een veel grotere kamer hebt.

Vloerkleed

De kans bestaat dat je de vloer die in je kamer ligt helemaal niets vind, maar de kans is ook groot dat je geen geld hebt om er een hele nieuwe vloer in te leggen. Een vloerkleed is daarom een goede optie. Daarnaast is een enorme spiegel niet alleen handig om je hele outfit te kunnen bewonderen, je kamer lijkt er ook ruimer door!

Bedbank

Een bedbank is ideaal wanneer je niet zo’n hele grote kamer hebt. Overdag kun je gewoon heerlijk relaxen en ’s avonds slaap je erin. Daarnaast is een bureau handig om aan te studeren, maar daarvoor hoeft het niet perse een groot bureau te zijn.

Kast aan bed

In dit geval zit de kast aan en onder het bed, zo benut je op een efficiente manier alle ruimte die je hebt. In alle kleine vakjes kun je allerlei kleine spulletjes kwijt waardoor er niet zo snel meer iets rond zal slingeren.

Samen delen

Door samen een kamer te delen, bespaar je sowieso in de kosten. Daarnaast is het ook een stuk gezelliger. In dit geval slaapt één iemand boven en de ander beneden, zo bespaar je ook nog eens aardig wat ruimte. Dit is alleen niet erg handig als jullie hele wilde studenten zijn.