Wanneer je net teruggekomen bent van je heerlijk zonnige vakantiebestemming en weer aan de slag moet in het iets minder zonnige Nederland, is de kans groot dat je in een after-vakantiedip terecht komt. Maar met deze tips om  een vakantiedip te voorkomen blijf je langer in de vakantiesfeer, waardoor de kans op een dipje enorm verkleint.

Ga sporten

Sporten is gezond en handig, want je raakt meteen je nieuwe vakantie kilo’s kwijt. Kies een sport die je leuk vind of die je aan je vakantie doet denken, zo kun je bijvoorbeeld gaan zwemmen, volleyballen of wandelen.

Plakboek

Maak een plakboek of een fotoalbum van je vakantie, daarin kun je alles plakken wat je van de vakantie hebt. Dus niet alleen de foto’s die je gemaakt hebt, maar bijvoorbeeld ook je vliegticket, bonnetjes van restaurants of folders van excursies die jullie gedaan hebben.

Door zo bezig te zijn met je vakantie blijf je langer in de vakantiesfeer hangen, waardoor je minder snel in een dip komt. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om al jouw vakantieavonturen aan iedereen te kunnen laten zien. Mocht je niet zo van knippen en plakken houden, maak dan je eigen fotoalbum online!

Koken

Kook een gerecht dat uit je vakantiebestemming komt. Dat kun je zien als een soort afscheidsdiner van je vakantie, maar je kunt het natuurlijk ook voor al je vrienden koken zodat ze weten wat jij vooral gegeten hebt tijdens de vakantie.

Doelen

In de vakantie stel je vaak doelen, waar helaas daarna vaak niets meer van terecht komt. Probeer ervoor te zorgen dat je deze zomer je doelen wel behaalt. Ga inderdaad gezonder eten, meer sporten, op zoek naar een nieuw baantje, een nieuw vriendje of zoek een nieuwe opleiding. Wanneer je verandering wilt, zul je zelf de eerste stap moeten zetten want er is niemand anders die dat voor je zal doen.

Bijkletsen

Organiseer voor je al je vriendinnen een soort herinneringenavond. Op die avond vertel je elkaar al je vakantieherinneringen, laat je elkaar je foto’s zien en eet je hapjes uit de door jullie bezochte vakantiebestemmingen.

Nieuwe vakantie

Wat is een betere manier om over je vakantiedip heen te komen dan een nieuwe vakantie te boeken? Wanneer je dit doet, krijg je waarschijnlijk een heleboel vroegboekkorting en daarnaast heb je iets om naar uit te kijken! Geweldig plan, toch?