De één vindt sporten leuk, de andere vindt sporten verschrikkelijk. Iedereen weet dat sporten goed is voor een slank lichaam, maar daarnaast zijn er nog veel meer goede redenen om te sporten. Daarom heb ik 10 redenen neergezet waar sporten nog meer goed voor is.

Zelfdiscipline

Soms heb je tijdens het sporten pijn of ben je moe. Toch wil je doorzetten. Dit neem je snel over in het dagelijks leven, dus van sporten krijg je meer zelfdiscipline.

Sociale vaardigheden

Bij teamsporten is er altijd een wedstrijdelement, samenspel is hierbij belangrijk. Ook leer je op een sportvereniging omgaan met andere mensen, dat is goed voor je sociale vaardigheden.

Zelfbeeld

Mensen die vaker sporten, vinden hun lichaam mooier en slanker dan mensen die niet tot nauwelijks sporten. Je krijgt dus een beter zelfbeeld van sporten.

Geluk

Tijdens het sporten komt er in je lichaam veel endorfine vrij, dit wordt ook wel eens het gelukshormoon genoemd. Endorfine is een stofje dat zorgt voor fijne gevoelens, het komt ook vrij tijdens het vrijen.

Geheugen

Sporten zorgt voor een goede bloedtoevoer naar de hersenen. Veel bewegen zorgt voor een beter geheugen. Als je jouw geheugen nog beter wil trainen, kan je het beste gaan dansen. Bij het onthouden van al die danspasjes, train je jouw hersenen.

Huid

Behalve je hersenen krijgt ook je huid meer zuurstof door de goede bloedtoevoer van het sporten. Zo worden afvalstoffen beter afgevoerd en als je veel sport zal je huid er minder snel oud uitzien.

Slapen

Als je hebt gesport zijn je spieren niet zo gespannen. Daarom kan je makkelijker ontspannen en val je sneller in slaap en zal je dieper slapen.

Krampen

De buikkrampen die je hebt als je ongesteld bent, kunnen behoorlijk in de weg zetten. Als je weer last hebt van je maandelijkse bloedingen, ga een keertje extra sporten. Dan heb je minder kans op buikkrampen.

Hart

Je hart wordt sterker van het sporten en kan meer bloed in één keer rond het lichaam gepompt worden. Je hart hoeft hierdoor minder vaak te pompen, waardoor je een lagere bloedfrequentie krijgt. Als je vaker sport blijft je hart dus beter gespaard.

Cholesterol

Cholesterol zorgt ervoor dat cellen en hormonen worden gemaakt. Als we teveel eten, worden er teveel cellen en hormonen aangemaakt. Dit is niet goed voor het lichaam. Als je sport, zorgt het lichaam ervoor dat je cholesterol vermindert.