Afvallen is iets dat veel mensen ontzettend moeilijk vinden. Deze voorbeelden van gezond afvallen laten zien dat je met gezond eten, sporten en doorzettingsvermogen wel degelijk veel gewicht kunt verliezen.

24 jaar, 61 kilo afgevallen in 2 jaar


Dit meisje woog ooit 142 kilo en dacht dat de enige manier dat ze kon afvallen een maagoperatie was, omdat ze haar hele leven al dik was geweest. Toen het uitging met haar vriendje, die een slechte invloed op haar had, stopte ze met roken en ging ze gezonder leven.

Qua eten betekende dat vooral suiker en fastfood vermijden, netjes drie maaltijden per dag eten en sporten. Door dat sindsdien zo vol te houden weegt ze nu 81 kilo.

21 jaar, is 27 kilo afgevallen in 2 jaar

21 jaar, 14 kilo afgevallen in 3 jaar


Vroeger at dit meisje erg veel fastfood en dronk bijna alleen maar frisdrank. Toen ze hier mee stopte viel ze in 8 maanden meteen 7 kilo af. Ze at nog wel brood en pasta en kreeg hierdoor veel koolhydraten binnen. Door de bagels met roomkaas die ze als ontbijt at te vervangen door yoghurt, melk, ontbijtgranen en fruit in combinatie met wat simpele oefeningen, viel ze nog meer af.

Om haar ideale gewicht te bereiken, rent ze nu twee keer per week 45 minuten en telt ze de calorieën die ze binnenkrijgt. Ze is erg gelukkig met haar nieuwe lichaam, waardoor ze meer zelfvertrouwen heeft dan ooit.

23 jaar, is 30 kilo afgevallen in 9 maanden

21 jaar, 62 kilo afgevallen in 2 jaar


Deze jongen schrok toen hij erachter kwam dat hij bijna 150 kilo woog, zo erg dat hij in 9 maanden 45 kilo is afgevallen. Over de rest van de 17 kilo heeft hij iets langer dan een jaar gedaan, vanwege een aantal terugvallen. Hij schaamt zich dat hij ooit zo dik is geweest, maar wil zijn gewichtsverlies toch delen met anderen zodat hij gemotiveerd blijft om gezond te eten en te sporten.

Door een aantal simpele aanpassingen aan hun levensstijl is het deze mensen gelukt om op een gezonde manier af te vallen, en wat zij kunnen kun jij ook!