Samen met je vriend op vakantie lijkt een geweldig plan, maar het zou zomaar een grote nachtmerrie en het einde van jullie relatie kunnen betekenen. Met deze tips voor een vakantie met je vriend heb je samen een leuke tijd en daarna ook nog een leuke relatie!

Compenseren

Omdat jullie waarschijnlijk allebei een eigen idee hebben van de vakantie, is de kans klein dat jullie beide precies hetzelfde willen. Vertel elkaar wat je belangrijk vindt en waar je niet van houdt. Compenseren is het toverwoord, je kunt niet alleen maar je eigen zin doordraven.

Wanneer hij graag gaat kamperen en jij dat absoluut niet wilt, moet je dat ook niet gaan doen. Bespreek dan samen een alternatief en blijf niet bij je standpunt maar geef ook een beetje toe.

Rustig aan

Het is natuurlijk het beste om te beginnen met een weekendje weg. Als je dat volhoudt, kun je steeds langer gaan. Wanneer je meteen begint met drie weken en je wordt na twee dagen al gek van elkaar, heb je een groter probleem dan wanneer je daar tijdens een weekendje achter komt.

Budget

Spreek met elkaar af hoeveel geld je aan de vakantie wilt uitgeven en hoeveel je op vakantie uit wilt geven. Het is belangrijk dat jullie daar hetzelfde over denken en dat jullie allebei evenveel geld inleggen voor de gezamenlijke kosten. Zo krijg je geen scheve gezichten of klachten van de ander dat hij alles maar moet betalen. Als je iets voor jezelf wilt kopen, bijvoorbeeld kleding, make-up of sieraden, doe dit dan van je eigen geld en niet van het geld uit de gezamenlijke pot.

Mocht het zo zijn dat jij of je partner nog studeert en de ander al werkt, dan is het natuurlijk logisch dat de ander meer betaald. Maar zorg er wel voor dat jullie het van tevoren afspreken, want niets kan een vakantie erger verpesten dan ruzies over geld.

Loslaten

Wanneer je samen op vakantie bent, hoef je echt niet alles samen te doen. Als je vriend graag gaat wandelen en jij gaat liever op het strand liggen, doe dat dan gewoon. Een vakantie moet leuk zijn en je hoeft niet allerlei dingen tegen je wil te doen. Het wordt pas verontrustend als jullie alles apart zouden doen.

Succes met de tips, veel plezier en maak er samen een geweldige vakantie van!