Glee krijgt een nieuwe cast in het vierde seizoen van de serie. Dit omdat in het derde seizoen van Glee de huidige cast zal afstuderen van de middelbare school.

De schrijver van Glee, Ryan Murphy, heeft bekend gemaakt dat om de geloofwaardigheid van de show te behouden veel personages zullen afstuderen in het derde seizoen. Dit betekent dat onder andere hoofdpersonages Rachel (Lea Michele), Finn (Cory Monteith), Kurt (Chris Colfer) en Quinn (Dianna Agron) zullen verdwijnen uit de serie. Glee club begeleider Will Schuester (Matthew Morrison) en sportcoach Sue Sylvester (Jane Lynch) zullen wel blijven.

Niet alle bekende gezichten uit de serie zullen verdwijnen, omdat niet iedereen in hetzelfde jaar zit. Er zullen dus nieuwe mensen in de Glee club terecht komen, zo gaat de show terug naar zijn roots en geeft het een kans aan nieuw talent. Leuk detail: één van de nieuwe acteurs en actrices in seizoen 3 is de winnaar van een Glee wedstrijd van de Amerikaanse zender Oxygen.