Het hebben van een relatie kan ontzettend leuk zijn, maar toch zijn er veel meiden die de voorkeur aan een vrijgezellenbestaan geven. Hieronder heb ik aantal voordelen van vrijgezel zijn op een rijtje gezet.

Vrijheid blijheid
Als vrijgezel kun je doen of laten wat je wilt en hoef je geen verantwoording af te leggen. Wanneer je zin hebt om een heleboel chocola te eten, je lievelingsfilm voor de honderdste keer te kijken, een aantrekkelijke jongen te zoenen of jankliedjes wilt draaien, kun je dat doen zonder dat iemand zich daarmee bemoeit.

Smaak
Wanneer je vrijgezel bent, hoef je geen rekening te houden met zijn smaak of mening. Je kunt dus helemaal zelf bepalen wat je wel of niet eet en hoe jouw kledingstijl er uit ziet. Natuurlijk moet je niet helemaal veranderen wanneer je een vriend hebt. Maar onbewust trek je dat ene truitje toch niet meer aan wanneer hij het niet leuk vindt.

Onzekerheid
Als je een relatie hebt, komt er altijd een punt waarop je je afvraagt of hij je nog wel leuk genoeg vindt, of je de enige voor hem bent en of je nog steeds aan al zijn eisen voldoet. Daardoor is de kans groot dat je onzeker wordt en dat heb je niet wanneer je vrijgezel bent.

Avontuurlijk
Er is veel meer plaats voor onverwachte dingen in je leven dan wanneer je een vriend hebt. Als jij en je vriendinnen bedacht hebben dat jullie er een weekend tussen uit gaan, hoef je dat niet te bespreken en kun je het gewoon doen.

Ruzies
Van ruzie maken wordt niemand vrolijk, dus de kans is groot dat je een stuk vrolijker bent wanneer er niet eens iemand is om ruzie mee te maken. Daarnaast kun je zelf bepalen of je nog een paar schoenen koopt of niet, zonder dat je verantwoording aan hem af moet leggen.

Vrienden
Je hoeft je tijd niet meer te verdelen tussen je partner en je vriendinnen. Daarom heb je alle tijd voor je vriendinnen, zo kun je heerlijke beautydagjes organiseren, samen gaan stappen of meidenfilms kijken.

Seks
De kans is vrij groot dat je als vrijgezel minder seks hebt dan wanneer je een relatie hebt, maar de seks is waarschijnlijk wel beter. Zo is het geen verplichting meer en is het een stuk spannender, opwindender en intenser dan wanneer je het op routine met je vriend doet.

Bezoekjes
Het kan zijn dat je dol zult zijn op je schoonfamilie, maar de kans is groot dat je het absoluut niet mist wanneer je niet bij zijn oma, tante of ouders op bezoek hoeft. Je hebt op dit moment wel even genoeg aan je eigen familie.