Een paar maanden geleden bleek dat de meeste studenten niet absurd veel drinken. Maar nu blijkt dat de studenten die veel drinken, echt veel te veel alcohol achterover slaan. Er zijn in 2010 namelijk veel meer comazuipers opgenomen in het ziekenhuis, dan in 2009.

Uit het rapport Alcoholintoxicaties bij jongeren in Nederland, blijkt dat vorig jaar maar liefst 684 jongeren met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis terecht zijn gekomen. Dit is 37 procent meer dan in 2009 en dus best zorgwekkend. Niet alleen het aantal comazuipers is gestegen, ook duurt de coma bij jongeren gemiddeld langer.

Ook blijkt uit het rapport dat 43 procent van de opgenomen jongeren in 2009, vrouw was.De gemiddelde leeftijd, van zowel de jongens als de meisjes die opgenomen zijn voor comazuipen, is 15,6 jaar. Voor 86 procent van de comazuipers, was een verminderd bewustzijn de hoofdrede van opname. Redelijk voorspelbaar is dat de meeste jongeren opgenomen werden in het ziekenhuis tussen 12 uur ’s nachts en 6 uur ’s ochtends.

Opgenomen worden in het ziekenhuis voor comazuipen is natuurlijk altijd vreselijk, maar 15 jaar is echt belachelijk jong. Blijkbaar moet er toch nog meer worden gedaan om te voorkomen dat jongeren op zo’n jonge leeftijd aan alcohol komen. En ik denk ook dat er nog meer voorlichting moet komen over de gevolgen van comazuipen en teveel alcoholopname. Want blijkbaar zien veel jongeren nog niet hoe ernstig het is om met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis te belanden.