Goede Tijden Slechte Tijden fans zullen het binnenkort even zonder Jan Kooijman moeten doen. Jan Kooijman gaat namelijk tijdelijk uit GTST, waarschijnlijk voor een periode van 4 maanden.

Dat Jan Kooijman tijdelijk uit GTST gaat, zou komen doordat hij als hij vader wordt zoveel mogelijk bij zijn vriendin wil zijn, althans dat meldt RTL Boulevard. Logischer is dat Jan Kooijman de serie tijdelijk moet verlaten door de flexwet. Als acteurs 3 contracten, of 3 jaren, hebben gehad bij GTST, dan zouden ze een vast contract moeten krijgen. Het is vaker gebeurd dat acteurs geen vast contract krijgen en daardoor minimaal 3 maanden er tussenuit moeten. Na die drie maanden kunnen ze dan gewoon weer aan de slag, maar wel weer voor een tijdelijke periode en dus zonder vast contract.

Jan Kooijman, oftewel Danny de Jong, zal na 4 maanden dus gewoon weer terug keren. Waarschijnlijk zal Mark van Eeuwen, die Jack van Houten speelt, ook binnenkort even niet meer in GTST te zien zijn. Ook hij zou te maken krijgen met de flexwet. Maar Jan en Mark zijn niet de enige acteurs die te maken met deze flexwet. Gigi (Lorena), Ruud (Noud), Everon (Bing), Marly (Nina) en nog vele andere gingen hen voor. Zo moest Lorena naar de gevangenis, ging Noud naar Australië en wilde Bing even rust.

Ik ben benieuwd op welke manier Danny even uit Meerdijk zal verdwijnen, maar het zal uiteraard wel iets te maken hebben met Charlie. Omdat Charlie nu Rik weer terug wil en Rik hem niet meer wil zien, denk ik dat hij in de verhaallijn er zelf voor kiest om even weg te gaan. Hoe denken jullie dat de verhaallijn zal gaan?

Update
Nadat gisteren bleek dat Jan Kooijman tijdelijk uit GTST moet, zal binnenkort ook Ferry Doedens minimaal 3 maanden uit de soap verdwijnen. Ferry, die Lucas speelt, zal om dezelfde reden als Jan een paar weken niet te zien zijn in GTST.

Foto via RTL.