Vanavond is de tweede aflevering te zien van het programma XXL. Na het programma XXS, waar mensen met anorexia gevolgd werden, zien we in deze serie het tegenovergestelde. In XXL worden namelijk 5 mensen gevolgd met overgewicht.

Een jaar lang volgde Sofie van den Enk vijf mensen met overgewicht. Door hun overgewicht zitten Robin, Tom, Yvette, Laura en Lieke niet lekker in hun vel en vertellen in XXL hun verhaal. In XXL zien we ook hoe de deelnemers met hun overgewicht omgaan en hoe zij proberen hun doelen te bereiken.

Zo is er de 24-jarige Lieke, zij wil graag weer kunnen paardrijden en dansen. Omdat ze al verschillende keren heeft geprobeerd af te vallen en het haar niet lukt, heeft ze gekozen voor een maagverkleining. De 12-jarige Laura is de jongste van het stel en wil graag slank naar de brugklas, ook leert ze wat gezond eten is. Yvette is 29 jaar en heeft door een traumatische gebeurtenis in haar jongere jaren een eetstoornis ontwikkeld, waardoor ze eetbuien heeft. Ondanks dat ze onvruchtbaar is geworden, is het haar doel om een tweede kindje te krijgen.

Ook Tom heeft ernstig overgewicht en eetbuiten, daardoor kan hij nu niet goed meer sporten. Hij droomt ervan om straks weer op het rugbyveld te staan in plaats van ernaast. Tot slot is er de 22-jarige Robin, die ondanks zijn overgewicht veel sport. Zijn doel is om zijn favoriete berg in Oostenrijk te beklimmen.

[pro-player width=’560′ height=’345′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=1dTT2fXG3W8 [/pro-player]
XXL is vanavond, 29 mei, om 21.15 uur te zien op Nederland 3.