Wekenlang hebben de dansers uit The Ultimate Dance Battle gezweet en gezwoegd om al die moeilijke choreografieën goed te dansen. Vanavond is de finale van dit programma, waarin bekend wordt welk team zich het beste allround dansteam mag noemen.

In het programma The Ultimate Dancebattle hebben zes topchoreografen een eigen dansteam moeten kiezen. In het Dance Camp is er voor hen nog de mogelijkheid geweest om hun dansers met dansers uit andere teams te ruilen. Toen de teams eenmaal op slot zijn gegaan, hebben ze tijdens de liveshows moeten strijden om niet weggestemd te worden door het publiek en de beroemde choreograaf Dan Karaty,

Team Shaker met hip hop als eigen stijl gaat het in ieder geval niet meer lukken, net zoals de Latin/Ballroom choreografen Koen en Roemjana met hun team KoenRoem. Ook team Laurent met Jazz als specialiteit is sinds vorige week uit de running.

Wordt het team Heart2Beat met Isabelle als coach die de finale van The Ultimate Dancebattle gaat winnen, of grijpt team Rinus, waaraan de klassiek geschoolde team Rinus aan het hoofd staat, naar de titel als het beste allround dansteam?

Ik denk dat team Heart2Beat gaat winnen, want ik vind hun prachtige choreo’s een goede spanningsboog bevatten. Dit team heeft altijd veilig gestaan, terwijl team Rinus al twee keer in de Final Battle heeft moeten strijden. Welk team denk jij dat vanavond de finale van The Ultimate Dance Battle gaat winnen?

De finale van The Ultimate Dance Battle is vanavond, zondag 29 mei, om 20.30 uur op RTL 5.

Foto via RTL

Update: Team Isabelle heeft The Ultimate Dance Battle gewonnen