Ben jij ook bang om achter het stuur te kruipen, vind je flitspalen niet de moeite waard om langzamer voor te gaan rijden of rijd je door rood omdat je niet durft te stoppen? Kijk dan vanavond naar de eerste aflevering van de Allerslechtste chauffeur van Nederland, want misschien leer je er nog wat van!

Nu moet ik zeggen dat ik zelf ook geen held ben in de auto en ik rijd dan ook niet vaak, maar een gevaar op de weg zou ik mezelf, in tegenstelling tot de deelnemers van dit programma, niet noemen. De deelnemers van de Allerslechtste chauffeur van Nederland zijn opgegeven door vrienden of familie, die het niet veilig vinden dat hun kennis de weg nog op gaat.

Deze waaghalzen zijn niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor andere mensen op de weg. Zo is presentator Ruben Nicolai tijdens de opnames door een van de slechte automobilisten aangereden. Dit gebeurde tijdens het bootcamp waar de 8 wegpiraten twee weken lang rijtesten moesten ondergaan.

Je zou bijna denken dat het in dit programma een slechte rijstijl aangeprezen wordt, maar het doel is toch echt om het wat veiliger op de weg te maken. Ik snap niet dat de Allerslechtste chauffeur van Nederland een winnaar genoemd kan worden, maar gelukkig is er ook een prijs voor de chauffeur die de meeste progressie heeft gemaakt. De deelnemer die het meest geleerd heeft en beter is gaan rijden, wint namelijk een auto. Daar wil ik ook wel een rijtest voor ondergaan.

De eerste aflevering van de Allerslechtste chauffeur van Nederland is vanavond, 17 mei, om 20.30 uur te zien op BNN.