We krijgen mogelijk een Nederlandse versie van de musicalserie Glee. Volgens de Telegraaf is Joop van den Endes musicalbedrijf Stage Entertainment druk bezig met de plannen voor de Nederlanse Glee.

Erwin van Lambaart, de directeur van Stage Entertainment, vertelde aan de Telegraaf dat er met twee zenders wordt gesproken over twee verschillende concepten van een Nederlandse Glee. “De formule is ijzersterk en we hebben in Nederland de artiesten die dat aankunnen. Er moeten in zo’n aflevering minstens twee fantastisch geproduceerde nummers zitten,” aldus Erwin van Lambaart.

Uuh, over welke getalenteerde artiesten hebben we het dan? Pia Douwes en Simone Kleinsma zijn te oud voor de doelgroep en alleen maar Jim Bakkum, Kim-Lian van der Meij en Chantal Janzen in de cast is veel te weinig.

Lambaart lijkt alleen nog maar te twijfelen over de centen: “De publieke omroep moet bezuinigen. SBS gaat met John de Mol op de achtergrond even goed nadenken over wat daar wel en niet werkt. En RTL zou het kunnen. We praten verder.”

Ik denk dat we het bij de Amerikaanse versie moeten houden, er zijn tegenwoordig al zoveel Nederlandse versies van oorspronkelijk Amerikaanse series. En jij, zit jij te wachten op een Nederlandse versie van Glee?