Vanavond is de eerste aflevering te zien van de docuserie Moordvrouwen. In deze vierdelige documentaire komen vrouwen aan het woord die iemand vermoord hebben. De vrouwen vertellen hun verhaal achter de moord, wie ze hebben vermoord en waarom.

Jessica Villerius heeft de documentaire Moordvrouwen gemaakt, zij sprak met vrouwen die een moord hebben gepleegd om hun kant van het verhaal te horen. Je kunt Jessica Villerius kennen van Vel over probleem, een documentaire over mensen met anorexia.

In de eerste aflevering zien we vanavond de 51-jarige Willeke, die 7,5 jaar heeft vast gezeten voor moord. Willeke was 31 jaar toen zij in 1991 een man dood stak met 12 messteken. In Moordvrouwen vertelt Willeke haar kant van het verhaal. De reden van de moord was dat het slachtoffer haar dochter heeft verkracht.

Willeke heeft zelf een traumatisch leven gehad doordat ze al op jonge leeftijd door haar eigen moeder werd mishandeld en werd verkocht aan pedofielen. Vanavond is het verhaal van Willeke te zien in Moordvrouwen, dat om 22.25 uur op Net 5 wordt uitgezonden.