Als je zonder je vader bent opgegroeid omdat hij een anonieme zaaddonor is, kan er een moment komen dat je naar hem op zoek gaat. Irene Moors helpt in het nieuwe programma Wie is mijn vader, donorkinderen met hun zoektocht naar hun vader.

Omdat een zoektocht naar je anonieme donorvader niet makkelijk is te realiseren, biedt dit nieuwe programma hulp. In Wie is mijn vader worden zaaddonoren voorgesteld aan zijn kinderen, ontmoeten donorkinderen eindelijk hun biologische vader en worden halfbroers en halfzussen herenigd.

Vanavond zien we hoe een halfbroer en –zus elkaar voor het eerst ontmoeten. Ook zien we hoe Irene Moors verschillende vrouwen in de studio ontvangt, die verrast worden met een bijzondere ontmoeting. Omdat nog niet alle donorkinderen en donorvaders gevonden zijn, doen zij een oproep op tv vanavond.

Het lijkt mij een interessant programma, omdat donorkinderen altijd wel willen weten wie hun echte vader is. Nu krijgen donorkinderen de kans hun vader te ontmoeten en komen ze te weten of ze nog ergens een halfbroer of –zus hebben lopen. Het is natuurlijk spannend, omdat je niet weet hoe de zaaddonor en zijn kind op elkaar reageren.

Ik ben benieuwd en ga vanavond zeker kijken naar de kick-off aflevering, waar twee familieleden met elkaar herenigd worden. De volledige serie van Wie is mij vader is pas dit najaar op tv te zien, vanavond is het dus vast een voorproefje op het nieuwe programma.

[pro-player width=’560′ height=’345′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=TBH1LEQPzu0 [/pro-player]
De kick-off van Wie is mijn vader is vanavond, 28 april, om 21.30 uur te zien op RTL 4.