Niet iedereen is even handig in het aanbrengen van foundation. Je ziet vast weleens meiden met een dikke laag of een veel te donkere kleur foundation rondlopen. Met de 8 tips voor aanbrengen van foundation gaat dit bij jou niet gebeuren.

Het lijkt misschien simpel, maar toch kun je behoorlijk de fout ingaan methet aanbrengen van foundation. Zo kun bijvoorbeeld het risico lopen dat je foundation behoorlijk zichtbaar is, terwijl je juist de indruk wilt wekken dat je van nature een egaal huidje hebt. Misschien kunnen de volgende tips je hierbij helpen.

1. Als je een lichte huidskleur hebt, kies dan een naturel kleur foundation. De wat warmere tinten foundation zijn geschikt voor een huidskleur met een gele ondertoon. Heb je een olijfkleurige huid, dan kun je het beste kiezen voor een oranjeachtige foundation.

2. Test de foundation nooit op je hand, aangezien dat niet dezelfde kleur is als gezicht. In plaats daarvan moet je een beetje op de kaaklijn aanbrengen, om te kijken of de tint overeenkomt met jouw huidskleur.

3. Breng eerst een niet-vette dagcrème aan op je gezicht en dan pas de foundation. Dit zorgt ervoor dat je make-up de hele dag goed blijft zitten.

4. Kies altijd een halve tint lichter dan je huidskleur, om ervoor te zorgen dat je foundation er uitziet als glazuur op een cakeje.

5. Gebruik je een concealer, bijvoorbeeld voor het wegwerken van wallen, breng deze dan als eerste aan en daarna je foundation.

6. Voor het aanbrengen van vloeibare of crème foundations, kun je een speciale kwast gebruiken. Gedrukte poeders breng je het beste aan met een vochtig sponsje en losse poeders met een kabuki kwast.

7. Bij het aanbrengen van een gedrukte poeder, wrijf de kwast er niet overheen, maar gebruik een deppende beweging. Dit zorgt ervoor dat je poeder niet gaat korrelen en mooi glad blijft.

8. Voor een perfecte basis breng je eerst een transparante poeder aan op je gezicht. Hierdoor blijft je make-up beter zitten en krijg je een egale tint.