GTST blijft minimaal tot 2015 op tv. Kortom, dat lijkt mij supergoed nieuws voor alle fans van de soapserie.

GTST heeft inmiddels 4.240 afleveringen op de teller staan, maar daar komen er de komende jaren nog veel meer bij. Want RTL Nederland heeft vandaag bekend gemaakt dat het contract met GTST voor nog eens 4 jaar is verlengd. Dat houdt dus in dat we voorlopig tot 2015 kunnen genieten van het wel en wee van de inwoners van Meerdijk.

1,4 miljoen kijkers per aflevering

Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL 4 en natuurlijk ook de man van Wendy van Dijk, is erg blij met de contractverlenging. “Het gaat erg goed met GTST. Zowel inhoudelijk als met de kijkcijfers. Het afgelopen seizoen groeide het aantal kijkers naar gemiddeld 1,4 miljoen per aflevering,” aldus Galjaard.

Ook Endemol, de producten van GTST, is in zijn nopjes met de contractverlening. “Deze contractverlenging, voor vier jaar, is uniek in televisieland. We kunnen daardoor ver vooruit denken en dat komt de verhalen en de uitstraling van de serie ten goede,” liet Peter Adrichem, directeur van Endemol, weten.

Hoewel ik niet meer elke avond om 8 uur afstem op RTL 4, houd ik toch eens in de zoveel tijd een GTST marathon. Daarom vind ik het ook goed nieuws dat we tot 2015 kunnen genieten van GTST. Want ondanks dat de soap misschien niet het meest boeiende programma op tv is, is het qua tijdverdrijf een goede afleiding.