Vanaf vanavond kunnen we kijken naar de liveshows van X Factor. Tijdens deze uitzendingen laten de kandidaten zien hoe het met hun zangkwaliteiten gesteld is op live televisie.

Vanavond zien we de 12 acts die de zware auditierondes hebben overleefd, in de eerste liveshow. De juryleden hebben elk een eigen categorie gekregen waarmee ze de eindstreep hopen te behalen. Zo gaat Stacey Rookhuizen helemaal voor de categorie 26 jaar en ouder, coacht Angela Groothuizen de groepen, wil Eric van Tijn winnen met een van de meisjes van 15 tot en met 25 jaar en hoop Gordon dat de winnaar van X Factor tussen de jongens van 15 tot en met 25 jaar zit.

Lieke van Lexmond presenteert vanavond het backstage gedeelte. Ze laat ons zien hoe het er achter de schermen van X Factor aan toe gaat en staat backstage klaar om de kandidaten te interviewen. Bovendien kunnen we vanavond voor het eerst op internet de hartslag van de kandidaten volgen door een hartslagmeter die de kandidaten tijdens de liveshow om hebben. Zo kun je precies zien welke kandidaten de zenuwen onder controle hebben en wie er moeite mee hebben!

X Factor is vanavond, 8 april, om 20.30 uur te zien op RTL4.