Steeds meer jongeren lopen met hun telefoon in de hand op straat. Ze gebruiken Facebook en sms om hun op elk moment van de dag hun sociale contacten te onderhouden. Het blijkt nu dat afkicken van sms en Facebook voor veel jongeren onmogelijk is!

Pak van een fanatieke Facebooker of telefoongebruiker zijn mobiel 24 uur af en kijk wat er gebeurd, moeten onderzoekers van de Universiteit van Maryland gedacht hebben. De onderzoekers onderzochten hoe 1.000 deelnemende studenten tussen de 17 en 23 jaar reageerden als ze 24 uur moesten doorkomen zonder mobiel, tv, internet en social media. Het onderzoek richtte zich op studenten in 10 verschillende landen, waaronder China, Engeland en de Verenigde Staten.

Maar liefst 4 op de 5 studenten kreeg last van paniek, verwarring, mentale en fysieke stress en voelde zich in extreem isolement. En dat allemaal van één dag zonder telefoon en internet! Hoe zit het bij jullie met verslavingen aan social media en je telefoon?