Misschien is lippenstift niet jouw favoriete beautyproduct, maar als je de juiste kleur kiest kan het heel mooi staan. Hieronder lees je welke kleur het mooist bij jouw huid en haar staat en hoe je de lippenstift het beste kunt aanbrengen.

Kleur
Net als bij kleding het geval is, passen ook niet alle kleuren lippenstift bij je huid- en haarkleur. Natuurlijk kies je een kleur die je mooi vindt, maar daarbij kun je rekening houden met de kleuren die goed passen bij jouw haarkleur. Lees hier wat bij jouw haarkleur past:

Roodharige meiden: Brons- en kopertinten, rood met een bruine gloed of oranje.
Zwartharige meiden: Fuchsia, bordeauxrood, frambozenrood of roze.
Brunettes: Warme donkerroze tinten, mauve, roze-beige of warm- of dieprood.
Blondines: Zachtroze, koraal, lichtbruin, felrood of zalmtinten.

Wanneer je normaal gesproken al een beetje streng overkomt, kun je beter niet kiezen voor een donkere kleur lippenstift. Onthoud ook dat matte kleuren de lippen verkleinen en glanzende kleuren de lippen vergroten. Je tanden lijken witter met paarse of dieprode kleuren lippenstift.

Voorbereiding
Natuurlijk is het handiger dat je alles van te voren klaar legt, dan dat je halverwege de helft nog moet pakken. Zorg er daarom voor dat je een lippotlood, een lippenstift, foundation, een kwastje en tissues bij de hand hebt.

Lippotlood
Trek met het lippotlood nauwkeurig een lijntje om je lippen heen. Begin daarmee bij je cupidoboog en het midden van de onderkant van je lip en trek vervolgens de rest van het lijntje. Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je lippen groter lijken, kun je het lijntje net iets buiten de natuurlijke omranding van je lippen zetten.

Kies altijd een lippotlood in dezelfde kleur of een tint lichter dan je lippenstift, absoluut nooit donkerder! Om nog langer resultaat te behouden, kun je daarna ook de rest van je lippen voorzichtig inkleuren met de lippenstift.

Lippenstift
Om de kleur zo lang mogelijk te laten zitten, kun je na het lippotlood en voor de lippenstift nog een laagje foundation of poeder aanbrengen. Na een laagje poeder breng je de lippenstift aan, het beste resultaat krijg je wanneer je dat doet met een kwastje.

Hap nu in een tissue en breng vervolgens nog een laagje poeder en lippenstift aan. Doordat je in de tissue gehapt hebt, is de eerste laag beter gefixeerd en daardoor blijft de lippenstift nog langer zitten.

Afwerking
Met enkele wattenstaafjes kun je de overtollige lippenstift weghalen zodat het er nog netter uitziet.

Lippenstiftweetjes
Als je geen lippenstift achter wilt laten op je glas, lik dan voor dat je gaat drinken met je tong langs je lippen.

Wanneer je je lippenstift in de koelkast bewaart, blijft deze langer goed!

Met lippenstift kun je niet alleen je lippen een mooie kleur geven, je kunt het namelijk ook gebruiken als blusher.

Succes met het aanbrengen van je lippenstift!