Vorige week beviel een 12-jarig meisje van een gezonde dochter. Zelf zou ze niet weten dat ze zwanger was en de bevalling kwam dan ook voor haar en haar omgeving geheel onverwacht. Er wordt een onderzoek ingesteld om erachter te komen wie de vader is van de pasgeboren baby.

De basisschoolleerlinge was met haar klasgenoten op een schoolreisje toen ze plotseling erge buikkrampen kreeg. Het ambulancepersoneel heeft het jonge meisje geholpen bij de bevalling. Het 12-jarige meisje en haar dochtertje liggen nog in het ziekenhuis, maar beiden maken het gelukkig goed.

Wie is de vader?

Het OM heeft gezegd precies te willen weten wat er is gebeurd en wie er verantwoordelijk is voor het vaderschap, zo meldt NU.nl. Ook bericht deze nieuwssite dat woordvoerder van het OM Kirsten Smit hen verteld heeft dat er sowieso sprake is van een strafbaar feit, omdat seksueel contact met iemand onder de 12-jaar verboden is.

De Telegraaf meldt dat er vrees bestaat voor een incestdrama. De krant heeft familieleden van de kersverse jonge moeder gesproken en heeft hieruit opgemaakt dat de vader van het meisje eerder is veroordeeld voor een zedenmisdrijf. Haar vader zou een andere dochter uit een eerdere relatie in het verleden hebben misbruikt, hiervoor zou hij zijn veroordeeld en 2 jaar in de cel hebben gezeten.

Al op 11-jarige leeftijd was het meisje zwanger en beviel uiteindelijk vorige week van een dochter. Het is verschrikkelijk dat zo’n jong meisje al een baby heeft gekregen. Laten we hopen dat er geen sprake is van incest.