Eerder kregen we nog te horen dat het wel mee valt met het drinkgedrag van studenten, maar voor jongeren blijkt nu het tegendeel. Veel jongeren in Nederland roken, bewegen te weinig en drinken veel. Heel veel jongeren vinden het blijkbaar niet belangrijk om gezond te leven, maar liefst tweederde van de jongeren heeft een ongezonde levensstijl.

De helft van de jongeren beweegt te weinig, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Maar dat is niet de enige ongezonde gewoonte die we er met zijn allen op na houden, zo rookt één op de vijf jongeren elke dag.

Van de jongeren tussen de 15 en 25 jaar drinken de  jongens het meest. 28 procent van de jongens drinkt minstens 6 glazen op een avond en dat minimaal één keer per week. Als je zoveel drinkt, houdt het in dat je een zware drinker bent. Meiden weten zich beter te beheersen, van hen is 11 procent een zware drinker.

Het is niet zo dat de meeste jongeren alleen roken, alleen drinken of alleen te weinig bewegen. Eén op de vijf jongeren heeft meer dan 2 van deze ongezonde gedragingen. Denk jij dat je gezonder leeft dan de meeste jongeren?