Vanaf vandaag kun je je ex anoniem waarschuwen voor een soa. Veel mensen durven niet tegen hun ex te vertellen dat ze een soa hebben opgelopen en zeggen daarom maar niks. Om te voorkomen dat er steeds meer mensen met een soa komen, is het anonieme soa-alarm bedacht.

Het is verstandig om je ex-bedpartners in te lichten als je een soa hebt, omdat soa’s besmettelijk zijn. Er zijn in Nederland elk jaar honderdduizend mensen die een soa oplopen en als je hierover je mond houdt lopen steeds meer mensen risico. Maar je ex, waar je misschien geen contact meer mee hebt, inlichten over je soa is natuurlijk geen pretje. Daarom kun je vanaf vandaag je ex-bedpartner anoniem waarschuwen voor een soa.

Op de website soaalarm kun je een anonieme e-mail sturen naar je ex. Het enige wat je moet doen is zijn e-mailadres invullen en het soort soa dat je hebt opgelopen. Waarschijnlijk schrikt je ex zich rot wanneer hij de soa mail ziet, maar zo kan hij zich in ieder geval laten controleren en eventueel laten behandelen.

Omdat stelletjes niet altijd met liefde uit elkaar gaan, vraag ik me af of het soa-alarm niet gebruikt gaat worden om wraak te nemen. Ik denk dat deze anonieme waarschuwing voor veel mensen een makkelijke manier is om zijn of haar ex te laten schrikken!