Vanaf vanavond kunnen we kijken naar de Echte Coassistent. In dit nieuwe programma zien we hoe het 6 Geneeskunde studenten tijdens hun coschappen vergaat.

Door de titel dacht ik natuurlijk gelijk aan de NET5 serie de Coassistent, maar de Echte Coassistent is een heel nieuw programma. Wekelijks kunnen we kijken hoe het Lotte, Jorien, Suzan, Jonathan, Willem en Joost vergaat tijdens hun coschappen in het Deventer Ziekenhuis.

Ik ben benieuwd of de het de Geneeskunde studenten net zo zal vergaan als Elin (Hanna Verboom) in de Coassistent. Zij kreeg namelijk elke week weer aparte en soms lastige patiënten die zij moest behandelen. Vanavond zullen we zien of de Geneeskunde studenten ook met deze problemen kampen.

De 6 studenten lopen een jaar lang coschappen in het ziekenhuis. In totaal moeten ze op 10 verschillende afdelingen meelopen, zo kunnen ze uiteindelijk bepalen welke afdeling het beste bij ze past.

Vanaf vanavond, 15 maart, kun je om 19.25 uur op Nederland 1 naar de Echte Coassistent kijken.