Nee het gaat hier niet om de bekende Disney film, maar om een nieuw programma dat vanavond voor het eerst wordt uitgezonden. De programmamakers van Beauty & the Beast willen op deze manier laten zien dat het niet alleen om een mooi uiterlijk gaat.

Beauty & the Beast: Schoonheid zit van binnen wil zo als de titel al zegt, zorgen dat mensen verder kijken dan het uiterlijk. In de eerste aflevering zien we vanavond de 39-jarige Erwin en de 26-jarige Marilou die met elkaar op stap gaan. Erwin is geboren met een gezichtsafwijking en ziet er daarom anders uit, toch is hij tevreden over zichzelf. De aan plastisch chirurgie verslaafde Marilou wil na twee borstvergrotingen ook een neuscorrectie ondergaan. En dat terwijl zij er normaal uit ziet.

Er wordt al veel over het nieuwe programma gesproken, omdat de beasts ernstige gezichtsafwijkingen hebben. Ze moeten met een verminkt gezicht leven omdat ze zo geboren zijn, of door een ongeluk op latere leeftijd.

Vanavond, 13 maart, om 21.30 uur kun je op NET5 kijken naar Beauty & the Beast: Schoonheid zit van binnen. Gaan jullie het kijken, of gaat dit programma te ver?

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=UrcCXjS2Kuc[/pro-player]