Na Idols, X Factor en the Voice of Holland begint vanavond weer een nieuwe zoektocht naar talenten. Toch verschilt The Sing-Off hierin, omdat de deelnemers moeten laten zien dat ze a capella kunnen zingen.

In The Sing-Off zien we een bijzonder duo, het nieuwe programma wordt namelijk gepresenteerd door Tooske Ragas en Danny de Munk. We zullen geen auditierondes te zien krijgen zoals bij X Factor en Idols, maar de talenten moeten gelijk laten zien wat ze kunnen op het podium. De deelnemers moeten het doen zonder orkest of muziek, want het gaat puur om de stemmen van de deelnemers.

Het gaat in het zangprogramma om tien verschillende groepen, die vooraf al uitgezocht zijn. De mannengroepen nemen het op tegen de vrouwen en studenten van de popacademie tegen de musicalsterren. René Froger, Karin Bloemen en Tjeerd Oosterhuis vormen de jury. Als je het mij vraagt is de jury niet echt met zorg uitgekozen, want Karin Bloemen is nu toch echt wel passé.

Ik zit zelf niet te wachten op nog een zangprogramma waar gezocht wordt naar talenten en ga er waarschijnlijk ook niet naar kijken. Gaan jullie wel kijken?

Vanavond, 12 maart, kun je om 20.00 uur op SBS6 kijken naar de eerste aflevering van The Sing-Off.

[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’ image=’https://www.www.meidenblog.nl/wp-content/uploads/2011/03/sing-off-sbs-sharp.jpg’]https://www.www.meidenblog.nl/wp-content/uploads/2011/03/The-Sing-off-sbs-Sharp.flv[/pro-player]