Vanavond is de eerste aflevering te zien van Amsterdam en vele anderen, oftewel A’dam – E.V.A. Deze nieuwe serie speelt zich af op 350 plekken in Amsterdam. Wanneer Adam en Eva, de hoofdrolspelers, elkaar ontmoeten gaan ze er vanuit dat Amsterdam het paradijs moet zijn.

De 24-jarige Adam is net in Amsterdam komen wonen, waar hij al snel zijn buurvrouw Eva leert kennen. De 30-jarige Eva heeft bindingsangst, maar komt hier door Adam overheen. Na een tijdje raakt Eva zwanger en is zo verliefd op Adam dat ze hem ten huwelijk vraagt.

Adam wil heel graag de ouders van Eva ontmoeten, maar die heeft zij zelf al een tijd niet meer gezien. Als ze dan toch met elkaar gaan eten gaat het helemaal verkeerd. Op de avond voor hun trouwen loopt het helemaal uit de hand. Er gebeurd van alles en na een tijdje besluiten ze dan ook om het uit te maken en de zwangerschap te onderbreken.

Leuke aan de serie is dat toevallige passanten in Amsterdam mee spelen in het verhaal. Mensen ontmoeten elkaar toevallig en beïnvloeden elkaars leven zonder dat ze het door hebben. Bijzonder is dat er gefilmd is vanuit hoge gebouwen, zodat de hoofdrolspelers opgaan in de menigte. Mensen die toevallig rondlopen zijn dan ook figuranten zonder dat ze het door hebben.

Eva van de Wijdeven speelt Eva in de serie en Adam wordt gespeeld door Teun Luijkx. Vanaf vanavond, 6 maart, om 21.00 uur kunnen we elke week kijken naar Amsterdam en vele anderen op Nederland 2.