De lente komt eraan en daarom is het extra belangrijk om er goed uit te zien. Ik heb wat tips voor je waarmee je jouw billen kunt trainen.

Gezond eten
Allereerst is het belangrijk dat je leert gezond te eten. Want je kunt trainen wat je maar wilt, maar als je ongezond blijft eten raak je dat vetlaagje nooit kwijt. Probeer veel groente en fruit te eten en vermijd teveel suikers en vetten. Drink per dag ongeveer 2 liter water.

Beweeg!
Als je voedingspatroon is aangepast is het tijd om te beginnen met de workouts. Ik beschrijf nu drie oefeningen voor je die je kunt doen in je eigen huis.

1. Swing
Zet je voeten iets uit elkaar en pak met twee handen een dumbell (gewichtje) en breng deze boven je hoofd. Haal diep adem en zorg ervoor dat je borst zwelt en je je bilspieren aanspant. Adem dan langzaam uit en buig je knieën een beetje en buig voorover. Zwaai dan het gewicht tussen je benen door naar achter tot voorbij je hielen. Probeer dan je armen recht te houden.

Zwaai daarna de halter weer terug tussen je benen door in een boog naar boven. Vergeet niet tegelijkertijd adem te halen en eindig dan weer in de beginpositie. Doe dit in 3 tot 4 setjes van 10 per 2 dagen.

2. Het hondje
Dit is 1 van de meest effectieve oefening om je billen weer strak te krijgen. Ga zitten op je handen en knieën. Let er op dat je rug recht blijft en dus niet doorzakt. Beweeg nu je rechterbeen in gebogen stand naar achter totdat je bovenbeen op 1 lijn is met je lichaam. Controleer je beweging goed en span ook echt je bilspieren aan. Beweeg daarna je been langzaam weer naar beneden. Doe dit in 3 tot 4 series waarvan je elk been 20 keer omhoog tilt.

3. De liggende oefening
Ga languit op je rechterzij liggen met je rechterarm plat op de grond. Nu is je rug helemaal recht. Steun hierbij met je linkerhand op de grond. Til nu je linkerbeen omhoog. Houd hem niet gestrekt maar gebogen. Doe 2 tot 3 series van 20 keer en probeer elke keer als je been in de lucht is dit zo tien tot vijftien seconden vol te houden.

Als je deze oefeningen vaak doet en je voedingspatroon aanpast is het bijna onmogelijk om geen strakke kont te hebben in de zomer!