Tijdens de auditierondes van X Factor gingen alleen de allerbeste door naar de X Campus. Vanaf vanavond kunnen we zien of de juiste keuzes zijn gemaakt. De deelnemers moeten laten zien of ze inderdaad over een gouden strot beschikken.

Net als in de vorige seizoenen worden de deelnemers van X Factor weer in groepen verdeeld. De juryleden worden coaches en krijgen ieder een eigen groep. We zullen er tijdens de X Campus achter komen wie welke groep met aanstormende talenten mag gaan begeleiden. Jamai zal Stacey gaan helpen met het coachen van haar groep, Angela laat zich helpen door zangeres Berget Lewis, Gorden gaat voor Glennis Grace en Eric wordt geholpen door muziekproducent Jochem Fluitsma.

Maar dat zijn niet de enige BN’ers waar de kandidaten hulp van krijgen. Ook komen zij oog in oog te staan met de Britse band Scouting for Girls, krijgen ze een workshop van danser Dan Karaty en zangeres Eliza Doolittle. Om de talenten in spe klaar te stomen voor de muziekwereld en alles wat daar bij hoort, krijgen zij een mediatraining van Ruud de Wild.

In de laatste aflevering van de X Campus geven de kandidaten een concert voor hun vrienden en familie. Hierna zullen ze te horen krijgen of ze goed genoeg zijn voor de liveshows.

Vanaf vanavond kunnen we zien welke kandidaten goed genoeg zijn voor de liveshows, die op 8 april van start zullen gaan. Maar zover is het nog niet, eerst kunnen we vijf weken lang zien welke deelnemers het beste zijn. Vanavond, 4 maart, begint X Factor met de X Campus om 20.30 uur op RTL4.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=AyBOJb26iiA[/pro-player]