Marco Borsato wordt het nieuwe jurylid bij de tweede editie van The voice of Holland. De zanger vervangt de lege stoel van Jeroen van der Boom, die wegens verplichtingen bij SBS niet meer mee kan doen.

Bij de eerste editie van The voice of Holland was Marco Borsato ook al gevraagd om te jureren, maar destijds was hij bezig met zijn nieuwe album Dromen Durven Delen. Nu heeft Jeroen van der Boom een lege stoel achtergelaten, dus probeerde John de Mol het weer bij Marco, die inmiddels klaar is met zijn album. De zanger had hier nu wel oren naar en zal daarom te zien zijn als jurylid en coach tijdens de tweede editie van The voice of Holland, die waarschijnlijk in augustus van start gaat.

Voor Marco Borsato zijn talentenprogramma’s niet onbekend. Hij is als zanger binnengekomen door in 1990 de Soundmixshow van Henny Huisman te winnen. De zanger is vaker gevraagd als coach of jurylid voor talentenprogramma’s, maar het concept van The voice spreekt hem meer aan.