Als je graag seks wilt, moet je misschien vaker op vakantie gaan. De website Vakantiesite.nl heeft onderzoek gedaan om erachter te komen of stellen tijdens de vakantie meer zin hebben in seks. Hieruit bleek dat een kwart wel een wip willen maken op vakantie. Het onderzoek is gehouden onder 3.000 ondervraagden.

Lang leve de vakantie, want volgens het onderzoek heeft een kwart van de ondervraagde meer zin in een nummertje. Of dit te maken heeft met dat iedereen veel schaarser gekleed is, het mooie weer of het ongehaaste gevoel, is niet duidelijk. In ieder geval niet met romantiek, want maar 10% is ook daadwerkelijk romantischer. Wel is de kans als je op vakantie ten huwelijk wordt gevraagd groter, namelijk 1 op 7.

Toch is vakantie niet voor alles goed. Uit hetzelfde onderzoek blijkt 39% van te voren te ruziën over het soort vakantie en de vakantiebestemming. Misschien kan Vakantiesite ze een handje helpen, want er is onderzoek gedaan naar de meest romantische bestemmingen. De romantische oorden zijn Thailand en het Italiaanse Venetië en Toscane. Waar je volgens het onderzoek niet heen moet gaan, zijn de Ardennen, Nederland en het Turkse Anlanya.