Helaas komen de kilo’s er een stuk sneller aan dan ze er af gaan. Als je wilt afvallen, maar het te druk hebt met school en dus geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan, hoef je niet te treuren. Deze tips helpen je erbij om op school ook af te vallen.

Ontbijt
Veel meiden slaan het ontbijt over omdat ze denken dat ze daardoor meer afvallen. Helaas is dit helemaal fout gedacht! Door niet te ontbijten heb je aan het begin van de dag minder energie en blijf je de hele dag door snacken.

Ontbijten dus, maar hou het wel gezond. Kies voor bruin brood of bijvoorbeeld yoghurt met muesli.

Lunch
De meeste scholen hebben voornamelijk ongezonde snacks in de kantine, blijf er daarom zo ver mogelijk uit de buurt en neem je eigen lunch mee. Zo is de verleiding het kleinst en het resultaat het grootst.

Dagboek
Schrijf in een dagboek op wat je die dag gegeten hebt, zo kun je bijhouden hoeveel calorieën je naar binnen hebt gewerkt. Wanneer je een dag hebt waarop je een heleboel gegeten hebt, kun je dat compenseren door de volgende dag iets rustiger aan te doen.

Beweging
Als je dicht bij school woont, ga dan een keer lopend in plaats van met de bus. Wanneer dat te ver is, kun je ook een halte eerder uit stappen en vanaf daar naar school lopen.

Neem op school de trap in plaats van de lift en loop samen met je vriendinnen een extra rondje. Als er meerdere manieren zijn om bij het volgende lokaal te komen, kies dan voor de langste weg. Hoe meer beweging, hoe beter!

Eetclub
Er zijn bij jou op school vast meer meiden te vinden die op hun gewicht willen letten. Zoek elkaar op en begin een clubje. Daar kunnen jullie tips, resultaten en trucjes uitwisselen.

Daarnaast is het ook een stuk makkelijker gezond te eten met mensen die dat ook doen. Wanneer iedereen om je heen een hamburger eet, wordt de verleiding toch net iets groter dan wanneer de rest ook een salade eet.

Drinken
Kies voor water, magere melk of verse vruchtensapjes in plaats van frisdranken. Het is het beste als je de sapjes zelf maakt, maar daar heb je natuurlijk niet altijd de tijd voor. Lees daarom goed op de verpakking of de sap echt puur natuur is en of er geen andere dingen aan toegevoegd zijn.

Eten
Helemaal geen tussendoortjes is voor veel meiden een hele opgave, daarom is het slim om voor gezonde tussendoortjes te gaan. Fruit en yoghurt zijn gezonde tussendoortjes waar je in principe een heleboel mee kunt. Zo kun je yoghurt met fruit eten, maar bevroren fruit is ook lekker fris.

Advies
Overleggen met meiden van jouw leeftijd is een goed idee, maar daarnaast kun je ook advies vragen aan bijvoorbeeld je moeder of diëtist. Wanneer je meer wilt weten over afvallen, gezond eten en calorieën kun je natuurlijk ook in de bibliotheek en op internet zoeken naar informatie over deze onderwerpen.